Dacă îți place să mânânci, dar vrei să slăbești și să te menții în formă, atunci trebuie să înveți să faci unele alegeri care să te aducă pe termen lung la efectul scontat. Găsești mai jos câteva sugestii pentru a te menține suplă.

sfaturi pentru a slabi sanatos

 1. Mănâncă mai multe zarzavaturi proaspete și înăbușite, însă folosește cu prudență sosurile și dressingurile pentru salate. Folosește condimente și plante aromatice, dar evită sarea.
 2. Mănâncă mai multe cereale integrale, cereale fierte, coapte, orez brun, pâine integrală, paste făinoase din făină integrală etc.
 3. Mănâncă mai multe legume, verdețuri, tuberculi – cartofi, dovlecei, toate varietățile de fasole, linte și mazăre. Aceste alimente, consumate ca atare, fără prea multe adaosuri, sunt în măsură să te sature, sunt hrănitoare, ieftine și conțin puține calorii.
 4. Mănâncă mai multe fructe proaspete întregi, de sezon.
 5. Mănâncă mai puține alimente rafinate, prelucrate și concentrate. Acestea sunt costisitoare, bogate în calorii și sărace în fibre și substanțe nutritive.
 6. Mănâncă mai puține nuci, carne și produse lactate concentrate. deși aceste alimente sunt hrănitoare, ele conțin prea puține reziduuri și fibre, fiind pe de altă parte foarte bogate în grăsime și calorii.
 7. Bea apă din belșug – 6-8 pahare pe zi. Poți varia apa plată cu cea minerală și ceaiurile neîndulcite. Evită băuturile carbogazoase, cafeaua și alcoolul.
 8. Mergi zilnic pe jos în pas vioi, circa 30-60 minute.
 9. Atenție la momentele de slăbiciune personală. Dacă știi că dacă începi să mânânci o prăjitură și nu te mai poți opri până nu te saturi, nu mânca prima prăjitură.
 10. Nu cumpăra alimente problemă. Vei fi mai puțin ispitit să le consumi.
 11. Dacă te simți plictisit, inutil sau singur, ieși la o plimbare, bea un pahar cu apă, vorbește la telefon cu un prieten pentru a evita să mânânci emoțional.
 12. Ai grijă ca pe post de chipsuri să ai la îndemână variante sănătoase: fructe, semințe uscate neprăjite.
 13. Renunță la regimurile de slăbire dezechilibrate și de înfometare. Oprește-te din acest cerc vicios. Prin modificarea unor mici obiceiuri alimentare, trebuie să ajungi să poți mânca variat și să ai o greutate normală pe termen lung. Elementele cheie trebuie să fie varietatea și moderația, nu lipsa și excluderea totală.
https://www.cariocass.com/wp-content/uploads/2017/06/cura-de-slabire-corp-abdomen.jpghttps://www.cariocass.com/wp-content/uploads/2017/06/cura-de-slabire-corp-abdomen-150x150.jpgCariocassNUTRIȚIEcura de slabire,cura de slabire sanatoasa,diete,nutritieDacă îți place să mânânci, dar vrei să slăbești și să te menții în formă, atunci trebuie să înveți să faci unele alegeri care să te aducă pe termen lung la efectul scontat. Găsești mai jos câteva sugestii pentru a te menține suplă. Mănâncă mai multe zarzavaturi proaspete și înăbușite, însă folosește...