Balconul sau terasa, curat întreținute, împodobite cu flori și mobilate cu garnituri ușoare, de grădină, pe lângă faptul că au o înfățișare frumoasă văzute din stradă, dar oferă din casă în zilele de vară, un plăcut loc de odihnă.

Foto © Cariocass
Casa trebuie să aibă o înfățișare plăcută nu numai în interior, ci și pe dinafară. În primul rând trebuie să fie curată. De aceea ai grijă să speli geamurile regulat, iar zidurile să fie zugrăvite și păstrate curate. Dacă locuiești la apartament și ai balcon, consideră-l ca ornament exterior al casei, nu loc pentru întins rufele, depozitat damigene, coșuri sau mobile neutilizate. Dacă ai terasă și aceasta este destul de încăpătoare, o poți aranja ca o adevărată grădiniță. Aici, în serile de vară, va fi locul de destindere și de primire al familiei.

Cum se pot cultiva flori pe terasă?

În primul rând așează pe jos, împrejurul balconului sau al terasei, lădițe de lemn sau piatră, înalte de vreo 25 cm și late de 20-30 cm (depinde și de locul de care dispui). Umple lădițele cu pământ de flori și seamănă direct sau răsădește flori pentru balcoane, adică din acelea care nu au o tulpină prea înaltă sau a căror rădăcină nu cere un loc adânc și spațios. Astfel poți cultiva petunii, verbine, colțunași, salvie, crăițe.
În ghivece se poți cultiva: mușcate, hortensii, primule etc.
Pe zid se poate fixa un grilaj de lemn pe care să se urce zoorele, iederă, caprifoi sau glicină, de asemenea plantate în lădițe.
Pe balustrada balconului, în lădițe bine prinse sau în jardiniere special construite în corpul balconului poți răsădi flori care vor ornamenta balconul atât spre stradă cât și în interior. Florile cele mai potrivite sunt petuniile, mușcatele, crăițele, fie amestecate, fie numai o singură specie.
Un aspect foarte frumos are balconul garnisit cu un singur fel de flori, de exemplu numai mușcate roșii sau roz, ori numai petunii albe, roz etc.
 În interiorul balconului, ca și într-o grădină, variația florilor nu va face decât să-i mărească farmecul. Sunt de preferat florile parfumate.
Aceste lădițe cu flori nu trebuie însă să răpească spațiul balconului, căci astfel n-ar mai rămâne loc pentru scaune și măsuță.
Dacă balconul este foarte mic aranjează numai balustrada, iar pe jos pune doar câteva ghivece și o lădiță.
Dacă însă ai o terasă poți realiza un refugiu răcoritor, înviorător și parfumat, sub cerul liber, refugiu care în orele de destindere te va răsplăti din plin pentru osteneala depusă.
https://www.cariocass.com/wp-content/uploads/2017/06/flori-muscate-balcon-terasa.jpghttps://www.cariocass.com/wp-content/uploads/2017/06/flori-muscate-balcon-terasa-150x150.jpgCariocassGRADINAbalcon,flori,muscate,terasaBalconul sau terasa, curat întreținute, împodobite cu flori și mobilate cu garnituri ușoare, de grădină, pe lângă faptul că au o înfățișare frumoasă văzute din stradă, dar oferă din casă în zilele de vară, un plăcut loc de odihnă. Casa trebuie să aibă o înfățișare plăcută nu numai în interior,...