Cele 7 chakre sunt foarte diferite, așa că ceea ce îi face bine uneia s-ar putea să fie total nepotrivit pentru alta.

Fiecare chakră are legătură cu unul din simțuri. În general, oamenii nu prea înțeleg că cea de-a treia chakră are legătură cu mintea, de aceea simțim acel nod în stomac adesea când avem de luat o decizie. Instinctual simțim lucrurile în plexul solar. Cea de-a treia chakră are legătură cu mintea, cât de repede poți lua decizii. Chakra plexului solar e dominată de elementul foc, masculin, cel care te face să te concentrezi, să-ți setezi scopuri și să le duci la îndeplinire, să trăiești măreț și să fii încrezător.

Problemele digestive, probleme ale ficatului, fierei, pancreasului, problemele ce țin de încrederea în sine, de luarea decizilor, de importanța de sine, pot fi rezolvate prin reechilibrarea energetică a acestei zone.

Cum echilibrezi chakra plexului solar?

 1. În primul rând trebuie să ai în vedere elementul foc. Aplică respirația de foc a yoghinilor, expiră cu presiune, rapid, ca un șuierat. Astfel înveți să pui forță în energia pe care o scoți afară din corp. Această chakră e cea a eroului, a spiritului războinic.
 2. Simțul văzului e legat de cea de-a treia chakră. Concentrează-te asupra luminii unei lumânări sau vizualizează mai multe flăcări, simte cum devii una cu ele, simte acea energie a focului ca și cum ai respira-o, ai mânca-o, stabilește o relație cu ea, dansează cu ea. În felul aceasta te folosești de două elemente legate de această chakră: văzul și focul.
 3. Exercițiile de pilates și yoga ajută și ele la reechilibrarea chakrei.
 4. Rezolvă puzzle-uri. Această metodă îți îmbunătățește concentrarea și te ajută să-ți reechilibrezi energia plexului solar.
 5. Fii conștient de propriile sentimente, recunoaște-le și vindecă-le. Furia, mânia, resentimentele, frustrarea, lipsa de control asupra unor situații exterioare pot duce la crize de fiere, calculi biliari, ulcere, balonări, tot felul de probleme digestive. Conștientizează-le, eliberează-le, „arde-le” prin activități creative, sportive sau plâns. Nu lăsa această energie să se depoziteze în corp și nu încerca să te prefaci că e ceva lipsit de importanță. Aceste emoții nerezolvate dezechilibrează puternic chakra plexului solar, locul de unde ar trebui să ne vină puterea.
 6. Cuvântul cheie pentru chakra a treia este importanța de sine, însemnătatea pe care ți-o acorzi ție, prin urmare, ai grijă mereu în primul rând de tine. Acest fapt nu ține de un egoism nesănătos, așa cum de multe ori societatea ne spune, ci ține de o nevoie umană normală de a fi important, de a te simți valoros, de a fi văzut. Gândiți-vă la copiii care de multe ori când sunt într-un grup încearcă să atragă atenția asupra lor spunând: „Uită-te la mine!” E o nevoie normală aceea de a fi văzut și recunoscut ca o ființă valoroasă.
 7. Sărbătorește-ți micile reușite. Încearcă ca zilnic să găsești cel puțin 3 lucruri pentru care să te feliciți. Fie că ai făcut o cafea minunată care-ți desfată simțurile dimineața, fie că ai reușit să-ți duci la bună îndeplinire o sarcină la birou, fie că ai reușit să scrii un nou articol, să faci curățenie, să faci ceva bun de mâncare sau că ai terminat de citit o carte, bucură-te din toată inima și spune-ți cu mult entuziasm: „Yey, uită-te la mine, am reușit! Sunt așa încântată de mine că am îndeplinit această sarcină!”
 8. Învață să te respecți pe tine, să ai grijă de tine. Ai grijă de felul în care arăți, fă astfel încât să te simți bine în pielea ta. Cumpără-ți acea haină la care visezi de multă vreme, fă o vizită la coafor și schimbă-ți tunsoarea, fă orice te face să te simți bine fără să te simți vinovată. Meriți să te bucuri de tot ceea ce este mai bun pentru tine.
 9. Comportă-te ca și cum ai fi cineva important. Nu datorită funcției, averii, a lucrurilor pe care le posezi etc, ci pur și simplu ești important pentru că exiști în acest moment pe această planetă. Simpla ta existență contează, are un sens în ordinea universală, ești o mică piesă din marele puzzle. Așa că, îndreaptă-ți spatele, ridică privirea din pământ și privește încrezător înainte. Atunci când ne schimbăm poziția corpului, automat și atitudinea mentală și spirituală ni se schimbă. Încearcă să treci de la mentalitatea de victimă la cea de om responsabil care are la îndemână toate mijloacele pentru a crea viața pe care și-o dorește. Nu-ți mai da puterea altor persoane, părinților, guvernului, președintelui etc. Nu aștepta ca ceilalți să-ți spună ce e mai bine pentru tine. Nu uita că tu ești cel mai important personaj din viața ta. Învață să-ți asculți sinele.
 10. Recunoaște valoarea celor din jur. Fă-le complimente (sincere) toată ziua, fiindcă atunci când recunoști valoarea în ceilalți, o recunoști și în tine. Ceea ce ne dorim, e ceea ce ar trebui să dăruim noi primii.
 11. Fii curajos și încrezător. Atunci când te simți speriat, neîncrezător, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să acționezi, să treci la pasul următor. Dacă nu vei face nimic, data viitoare îți va fi și mai greu, frica se va acumula. Ori de câte ori vrei să faci ceva însă nu ai încredere și te temi, adu-ți aminte de un moment din trecut în care ai avut curaj să acționezi și ai avut multă încredere în tine. Acest simplu procedeu te face să-ți schimbi tiparul mental concentrat pe teamă, într-unul focusat pe reușită și încredere. Simpla amintire a unor momente în care te-ai simțit bine, îți va schimba comportamentul, îți va umple corpul cu sentimentul reușitei, iar apoi vei putea să mergi mai departe.
 12. Acționează! Nu rămâne blocat în starea de indecizie. Indecizia creează și mai multă indecizie, pe când luarea unei decizii duce la decizii și mai bune. Până la urmă, lipsa luării unei decizii este tot o decizie. Ai mereu posibilitatea de a lua o decizie. Nici nu mai contează că e vorba de a, b sau c. Important e că ai acționat mental și ai făcut o alegere. Iei o decizie, mergi mai departe și corectezi lucrurile pe parcurs. Nu contează că e vorba de un pas mic sau de ceva foarte important, acționează acum!
 13. Îngăduie-ți să strălucești. Pentru mulți oameni acest lucru e dificil. Nu uita însă că fiecare dintre noi avem ceva unic, ceva special, suntem buni la ceva. Acceptă complimentele, îngăduie-ți să fii văzut și apreciat. Fă-ți un selfie și arată-l prietenilor, urcă pe scenă la karaoke și cântă cu bucurie, dansează și lasă-te admirat, laudă-te cu succesul noii tale afaceri. Ai grijă să faci însă acest lucru în fața unor oameni care știi că țin la tine și se bucură sincer pentru tine. Lauda pentru a atrage invidia celor din jur are efect invers, îți diminuează puterea. Ajută-i și pe alții să strălucească, să iasă în evidență, fiindcă atunci când îi ajuți pe alții să se simtă bine, te simți și tu ok să faci același lucru. Importanța de sine, atâta timp cât e în limite rezonabile, ajută la echilibrea celei de-a treia chakre.

 

Citește și: 5 semne că ai chakra plexului solar slăbită

 

CariocassSANATATEchakra,chakra plexului solarCele 7 chakre sunt foarte diferite, așa că ceea ce îi face bine uneia s-ar putea să fie total nepotrivit pentru alta. Fiecare chakră are legătură cu unul din simțuri. În general, oamenii nu prea înțeleg că cea de-a treia chakră are legătură cu mintea, de aceea simțim acel nod...