Celebra scriitoare americană Louise Hay s-a stins din viață pe 30 august, la vârsta de 90 de ani. Cunoscută în special pentru învățăturile ei referitoare la afirmații, Louise a lăsat în urmă o importantă moștenire spirituală, cărți motivaționale și de vindecare, și o importantă editură Hay House, unde și-au publicat cărțile autori cunoscuți precum Deepak Chopra, Marianne Williamson sau Doreen Virtue.

În cartea Tu îți poți crea o viață de excepție, Louise a vorbit despre moarte și pregătirea ei în vederea morții, un subiect evitat în cultura noastră.

Autoarea, pe atunci în vârstă de 84 de ani, spunea că dacă vrem să ne împăcăm cu ideea de moarte, trebuie să începem prin a o accepta. Trebuie să ne confruntăm cu sentimentele noastre neplăcute atunci când ne gândim la ea și să ne privim în față temerile.

Cu gândul la o tranziție frumoasă, Louise mărturisea:

Mai întâi de toate, doresc să îi las pe oamenii pe care îi iubesc să își exprime cât de mult vor această iubire. Cu alte cuvinte, le-aș permite să aibă grijă de mine, dacă doresc acest lucru. Aș încerca de asemenea să transform experiența în ceva frumos. Cel mai probabil, eu voi fi cea care îi voi mângâia pe ei. De altfel, nu-mi pot imagina o situație mai ideală decât aceasta: să le permit oamenilor să mă iubească și să îi mângâi în același timp. Alternativ, mi-ar plăcea să mă culc într-o seară după ce am fost la o petrecere încântătoare și să nu mă mai trezesc niciodată.

Când îmi va veni vremea să plec, mi-ar plăcea ca procesul să fie plenar conștient și mi-aș dori să mă focalizez asupra ușurării lui pe cât posibil. Am luat decizia să las doi oameni să se ocupe de tranziția mea: unul care să ia deciziile legate de corpul meu, iar celălalt care să mă reconforteze din punct de vedere emoțional și spiritual. Aceștia știu exact ce îmi doresc, ce mă face să mă simt confortabil, și au fost de acord să-mi respecte dorințele.

Pentru ca moartea să nu ni se mai pară atât de înspăimântătoare, Louise recomandă practicarea afirmațiilor care să vindece convingerile pe care le avem legate de lumea de dincolo. Este mult mai ușor să părăsești această lume dacă te simți mângâiat. Dacă îți cultivi sentimentul că dincolo te așteaptă o lume mai bună, nu ai cum să fii speriat de moarte.

Acestea sunt câteva din afirmațiile cu care ea a lucrat de-a lungul anilor:

  • La sfârșitul acestei vieți, de-abia aștept să mă reîntâlnesc cu cei dragi în lumea de dincolo.
  • Fac călătoria către lumea de dincolo într-o stare de bucurie și pace interioară.
  • De-abia aștept să îi revăd pe cei dragi la sfârșitul acestei călătorii.
  • În această etapă a vieții mele, cred că în lumea de dincolo mă așteaptă numai iubire și pace.
  • Nu mă așteaptă decât lucruri bune. Sunt în siguranță. Sunt iubit.

Scrisoarea, pe care autoarea o scrisese la un moment unui tânăr bolnav de SIDA, e modalitatea cea mai bună pentru a ne lua rămas bun de la Louise. Odihnește-te în pace, suflet bun!

 

Dragul meu drag,

Iată câteva rânduri pe care doresc să ți le trimit legate de procesul absolut natural al părăsirii acestei planete, proces prin care trecem cu toții. Cu cât suntem mai împăcați, cu atât mai senină devine această experiență. Iată ce cred eu:

Noi suntem întotdeauna în siguranță.

Moartea nu este altceva decât o schimbare.

Din momentul în care ne naștem, noi ne pregătim pentru a fi îmbrățișați din nou de Lumină.

Pregătește-te să cunoști marea pace.

Îngerii sunt alături de tine.

Ei te călăuzesc pas cu pas.

Orice manieră vei alege pentru a părăsi această lume, ea fa fi perfectă pentru tine.

Totul se va petrece în locul și la momentul potrivit.

Această experiență este un moment al bucuriei, căci te întorci acasă.

La fel ca noi toți.

 

Cartea Tu îți poți crea o viață de excepție, apărută în România la editura Adevăr Divin, poate fi cumpărată de aici.

 

 

CariocassDEZVOLTARE PERSONALĂafirmatii pozitive,cum să ne pregătim pentru moarte,editura Hay House,Louise Hay,moarte,spiritualitateCelebra scriitoare americană Louise Hay s-a stins din viață pe 30 august, la vârsta de 90 de ani. Cunoscută în special pentru învățăturile ei referitoare la afirmații, Louise a lăsat în urmă o importantă moștenire spirituală, cărți motivaționale și de vindecare, și o importantă editură Hay House, unde și-au...