Louise Hay, cunoscuta scriitoare americană de literatură motivațională, a încercat să ne arate că oricine își poate crea o viață de excepție, poate învăța să-și cultive starea de pace interioară, să trăiască sănătos, să aibă un venit confortabil și relații personale bune. Autoare a bestsellerului „Poți să-ți vindeci viața„, Louise a ținut seminarii și cursuri de metafizică, iar cărțile sale s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare în întreaga lume. A ajutat nenumărați oameni să-și folosească potențialul și puterea creatoare pentru a se vindeca pe sine și pentru a crește din punct de vedere spiritual.

La 84 de ani, Louise, și-a dezvăluit povestea succesului ei în cartea publicată împreună cu Cheryl Richardson, Tu îți poți crea o viață de excepție. Louise Hay fost o persoană extrem de inspirațională prin propriul ei exemplu, ea reușind să transforme negativitatea din propria viață într-un trai pozitiv, plin de iubire, bunătate și ajutor pentru ceilalți, exemplul perfect care ilustrează ce înseamnă să trăiești o viață de excepție, prin felul în care gândești, prin ceea ce spui și ceea ce faci.

A fost o femeie care a avut și continuă să aibă un impact major asupra vieții a milioane de oameni din lumea întreagă.

  • Timp de foarte mulți ani, una dintre afirmațiile mele preferate a fost următoarea: Mă așteaptă doar lucruri bune. Ea are darul de a mă reconforta, îndepărtând orice teamă de viitor și permițându-mi să-mi încep fiecare zi într-o stare de încredere în sine. Mă face să mă simt în largul meu. De fiecare dată sunt fascinată, dar încântată să constat cum mă călăuzește Viața către următoarea aventură sublimă care mă așteaptă.
  • Orice om își poate îmbunătăți viața dacă aplică arta dezvoltării personale și dacă cultivă numai gânduri care îl fac să se simtă bine. În astfel de cazuri, el atrage în viața sa numai experiențe pozitive, care i-o îmbogățesc.
  • Viața poate fi trăită într-o manieră frumoasă, poate fi savurată ca o călătorie, nu ca o cursă disperată către destinația finală.
  • Procesul meu de creștere spirituală a început la vârsta de 42 de ani. Eram măritată cu un englez carismatic, care mi-a oferit ocazia de a învăța ce înseamnă manierele elegant și felul în care trebuie să te comporți în societate, lucruri despre care nu aflasem nimic în copilăria mea. Am crescut într-o familie violentă, care nu călătorea și care nu făcea niciodată nimic ieșit din comun. Am fugit de acasă la vârsta de 15 ani, și deși am învățat câteva tehnici de supraviețuire, nu știam cum să mă comport civilizat în lumea exterioară. De aceea, când m-am măritat cu acest bărbat, care era extrem de rafinat și de bine crescut, am învățat foarte multe lucruri de la el. Am făcut multe lucruri minunate împreună, dar tocmai când începeam să îmi spun că vom fi împreună pentru totdeauna, mi-a spus că dorește să divorțeze. La ora actuală, privind retrospectiv lucrurile, îmi dau seama că acea căsnicie a fost doar o poartă către o nouă etapă din viața mea, superioară, iar această poartă trebuia să se închidă în urma mea înainte ca eu să pot merge mai departe. Dacă nu aș fi divorțat de el, nu aș fi devenit niciodată Louise Hay care sunt la ora actuală, ci aș fi rămas pentru totdeauna o soție casnică, supusă și foarte bună, dar fără niciun alt destin. De aceea, a fost foarte bine că s-a terminat.

 • „Dacă dorești să îți schimbi cu adevărat viața, trebuie să începi prin a-ți schimba modul de a gândi”. Această afirmație a avut ecouri profunde în viața mea.
 • Toate lucrurile se leagă la modul ideal între ele. Este foarte greu să accepți acest mesaj atunci când treci printr-o tragedie sau printr-o durere profundă dintr-un motiv sau altul. Dacă ne-am antrena însă să vedem perfecțiunea chiar și în cele mai dificile momente prin care trecem, am căpăta o încredere din ce în ce mai mare în viață și am ajunge să înțelegem că chiar dacă nu suntem satisfăcuți de un anumit rezultat, Viața ne poate conduce într-o direcție nouă, mai benefică pentru noi. Tot ce se întâmplă se întâmplă dintr-un motiv bine determinat.
 • Începând din primul moment în care am pășit pe calea spirituală am simțit că sunt dusă de val, că nu am niciun control asupra modului în care se derulează lucrurile și că nici nu trebuie să încerc. Viața mi-a oferit întotdeauna toate lucrurile de care am avut nevoie. Personal, nu am făcut decât să reacționez la ceea ce mi-a oferit ea. Foarte mulți oameni mă întreabă cum am înființat editura Hay House. Își doresc să știe toate detaliile, începând din prima zi și până în prezent. Răspunsul meu este întotdeauna același: nu am făcut altceva decât să răspund la telefon și să îmi deschid corespondența. Cu alte cuvinte, am reacționat la ceea ce mi s-a oferit.
 • Nu pot să spun că mi-am dorit vreodată cu adevărat o afacere personală, dar îmi amintesc că mi-am spus cu ani înainte că dacă voi avea cândva una, o voi numi Hay House. Și iată că am obținut-o. Totul a început cu broșura albastră. Au urmat poi Poți să-ți vidneci viața și două benzi audio de meditație. Așadar, aveam patru produse pe care le comercializam. La început am făcut totul de una singură, dar când situația a început să mă depășească am angajat pe cineva. Începând din acest moment, afacerea mea a început să crească, dar într-un ritm foarte lent. La început, Hay House a fost o companie foarte micuță. La un moment dat am început să am cinci sau șase angajați, și îmi amintesc că de Crăciun le dădeam o primă de 50 de dolari, întrucât nu aveam mai mult. Îmi conduceam afacerea de acasă. Stăteam la bloc, așa că la un moment dat doi vecini s-au plâns și eu a trebuit să mă mut. M-am mutat într-o clădire din apropiere, în care am observat că mai exista o firmă de contabilitate. Aveam deja nevoie de un contabil, așa că am angajat firma respectivă pentru a ne ține registrele contabile în ordine. La un moment dat, mi-am dat seama că m-ar costa mai puțin dacă aș angaja un contabil cu normă întreagă, așa că i-am făcut această propunere unuia din angajații acelei firme. Viața m-a ajutat din nou să-mi continui evoluția, ajutând simultan un număr mai mare de oameni. Am plecat într-o călătorie convinsă că am dat dispoziția să fie angajat un bărbat pe nume Michael. Când m-am întors, am constat că în locul acestuia fusese angajat Reid Tracy. La ora actuală, Reid este președintele executiv al companiei Hay House. S-a dovedit a fi omul perfect pentru această slujbă.
 • Când medicul meu mi-a spus că am cancer, l-am sunat pe Eric (instructorul) care m-a liniștit și mi-a spus: „Louise, este imposibil să faci tot ce faci tu și să mori de cancer. Privește pozitiv lucrurile”. Aveam mare încredere în Eric și știam că acesta e de partea mea. De aceea, am început procesul de vindecare. Una este să asiști la shimbările pozitive din viața altor persoane și cu totul altceva să trebuiască să faci față de unul singur unui astfel de diagnostic. În cele din urmă, am înțeles că Viața îmi oferea oportunitatea de a-mi dovedi mie însămi că învățătura mea era valabilă. Am găsit un nutriționist dispus să lucreze cu mine și să-mi ofere o perspectivă nouă. Am găsit un terapeut foarte bun, care m-a ajutat să scot la suprafața conștiinței foarte multe lucruri din copilăria mea care trebuiau vindecate. Am țipat și am lovit multe perne ca să-mi exteriorizez mânia refulată. Cu această ocazie, am aflat că iertarea este unul din principalele instrumente ale procesului de vindecare și că trebuia să o practic din greu. A trebuit să încep prin a mă vindeca în interior. Am meditat foarte mult și am înțeles că și părinții mei s-au născut ca niște copilași drăgălași, la fel ca toată lumea. Mai târziu, și-au pierdut această inocență și s-au transformat în ființele care m-au torturat. Am pus cap la cap toate informațiile care le știam despre ei și am înțeles că părinții meu au fost crescuți în circumstanțe îngrozitoare. Dacă vei analiza copilăria marilor criminali ai umanității, ai să descoperi întotdeauna că aceasta a fost odioasă. În astfel de cazuri, fie sfârșești prin a-ți dori să-i ajuți pe alții, așa cum am făcut eu, fie nu îți mai dorești altceva decât să te răzbuni. Din păcate, răzbunarea nu e decât o iluzie. Eu una am reușit să-mi iert părinții pentru că am înțeles prin ce au trecut ei înșiși în copilăria lor.
 • Vindecarea de cancer (și nu numai) este un proces simbiotic. Dacă ești convins că te poți vindeca, vei primi exact ajutorul de care ai nevoie, dar trebuie să faci ceea ce trebuie. Mai întâi de toate, trebuie să-ți schimbi modul de a gândi. Cel mai important lucru este să îți schimbi perspectiva de la ideea că nu te poți vindeca la convingerea că te poți vindeca și că singurul lucru care îți mai rămâne de făcut este să afli cum. În plus, trebuie să îți cultivi prețuirea de sine, astfel încât să ajungi să crezi că meriți să te vindeci.
 • Există oameni care au nevoie de planificare și de stabilirea unor obiective pentru anul în curs sau pentru cinci ani, dar nu a fost niciodată cazul meu. Eu nu am încercat niciodată să urmăresc scopuri prea îngust definite. Singura întrebare pe care mi-am pus-o întotdeauna a fost: „Cum să îi ajut pe oameni?” Mi-am pus această întrebare de mii de ori. Ori de câte ori văd cât de mari sunt problemele cu care se confruntă lumea, mă gândesc că deși nu voi putea eu rezolva aceste probleme, merită totuși să îmi pun întrebarea: „Ce aș putea face pentru a putea fi de folos?” și să-mi proiectez la nivel energetic dorința de a ajuta.

Cartea Tu îți poți crea o viață de excepție, apărută în România la editura Adevăr Divin, poate fi cumpărată de aici.

CariocassDEZVOLTARE PERSONALĂafacere,afirmatii pozitive,biografie,editura Hay House,gândire pozitivă,Louise Hay,Reid Tracy,vindecare de cancerLouise Hay, cunoscuta scriitoare americană de literatură motivațională, a încercat să ne arate că oricine își poate crea o viață de excepție, poate învăța să-și cultive starea de pace interioară, să trăiască sănătos, să aibă un venit confortabil și relații personale bune. Autoare a bestsellerului 'Poți să-ți vindeci viața', Louise...